image image image image image
CREATIVE & RECORDING STUDIO
Citaj opsirnije
KONCERTI - KLUBSKI NASTUPI
Citaj opsirnije
PRUDUCTIONS (PROIZVODNJA,IZDAVANJE CD & DVD)
Citaj opsirnije
VIDEO PRODUKCIJA - SNIMANJE & PUBLICIRANJE
Citaj opsirnije
MARKETING & CONSULTING
Citaj opsirnije
1 2 3 4 5Esso Bestija krenuo na promotivnu turneju novog albuma ZIVOTE GOSPODINE po zemljama Sjeverne Amerike.. Specijalni show program protkan sve samim hitovima raznih zanrova ,kvalitetna produkcija,
 visok nivo profesionalnosti ne ostavljaju publiku ravnodusnom. Ocito je da je Esso studiozno pristupio kako albumu tako I njegovoj promociji I vec je izvjesno das u pjesme postale hitovi medju publikom.

 Esso je 28 I 29 septembra na suncanoj Floridi ,music caffe CHARLIE – CLEARWATER FL,
 a 5 I 6 oktobra takodjer na Floridi u St.Petersburgu u caffe club-u “1” kod legendarnog Slobodana Cobe Janjusa… Fudbalska I muzicka legenda zajedno….Nesumnjivo bice zanimljivo….

 

 

 19 I 20 oktobra po prvi ut Esso ce nastupati u Arizoni,tacnije u Phoenix-u u poznatom restoranu
 OLD TOWN SARAJEVO   koji je vec postao kultno mjesto za okupljanje ,poznat po autenticnom ambijentu I dobroj kuhinji.
 O daljim promotivnim aktivnostima Esse Bestije ce te biti redovno izvjestavani a ukoliko I Vi zelite taj jedinstvani muzicki show program u svom gradu,Sali,klubu,koncertu ili privatnoj zabavi ne ustrucavajte nazvati nas 1 763 439 8817.
 
 NEKE PJESME SA NOVOG ALBUMA KAO I SVE VIDEO PRILOGE POSLUSAJTE I POGLEDAJTE U VIDEO MUZIKA…


 Esso Bestija  je predstavio promo singl  ZIVOTE , GOSPODINE kojim ESSO MP najavljuje novi CD Esse Bestije za oktobar 2012. Imenovanu pjesmu potpisuje Armin Sakovic  tekst I muzika,aranzman Vladimir Prljic,produkcija ESSO MP TEAM.Ovim Esso pokazuje  da   I pored tog sto je jedan od najuspjesnijih BiH autora, nema sujete kad je kvalitetna pjesma u pitanju a to je  ZIVOTE GOSPODINE sigurno sudeci po vise nego povoljnim reakcijama  I da je otvoren za saradnju a za Armina Sakovica ga veze dugogodisnje prijateljstvo.

Esso Bestija od oktobra po izlasku CD –a krece na promotivnu turneju po zemljama Sjeverne Amerike. Provjereno jedan od najkompletnijih BiH izvodjaca ciji su nastupi prozeti raznovrsnim repertoarom, a perfekcionista po prirodi,ovaj put ce svojim osmisljenim programima,vlastitom produkcijom (ozvucenje,scena,rasvjeta) prilagodjenom za sve vrste prostora I sve ambijente,zasigurno “nadmasiti sebe”. Informacije o turneji ce biti na nasoj web strain uz naravno druge marketinske vidove najava,a sve informacije ili eventualne ponude za nastupe u Vasem gradu I prostoru,na Vasem javnom ili privatnom dogadjaju mozete na kontakt tel…1 763 439 8817 ILI E MAIL. essomp@hotmail.com.

Do novig CD-a I  susreta na nekom od nastupa Esse Bestije uzivajte u singlu ZIVOTE , GOSPODINE….


 S obzirom da se trudimo azuriranjima povremeno osvjeziti I dopuniti nasu web stranu PREDLAZEMO vam da pogledate GALERIJU FOTOGRAFIJA (radni ambijenti) koja docarava mali dio ambijenta u kome stvaramo I realizujemo nove pjesme.

 Takodjer Vam predlazemo da bacite pogled na SEMAFOR u koje stoje rezultati dosadasnjeg autorskog rada celnog covjeka EP TEAM-a Esse Bestije. Zasto SEMAFOR ? Upravo zbog toga sto na “SEMAFORIMA” na sportskim terenima upravo pisu samo GOLOVI npr,a ne auti,stative,precke, neiskoristene sanse.

Dakle,mi pricamo nasim GOLOVIMA,sve drugo,tipa….”ja cu ,mi cemo,mogao sam itd” su cista utopija. Djela govore za sebe dovoljno.
 Rubrika NEKO DRUGO JA ce Vam za sad predstaviti u audio format Essu Bestiju I njegov nacin interpretacije popularnih pjesama ,odnosno dio atmosphere sa njegovih zivih “live” nastupa kao I sirinu repertoara I muzickih pravaca. U VIDEO MUZIKA to imate u video formatu.
 Nadamo se das mo Vam iole pomogli u pregledu nase stranice.Hvala Vam za vrijeme odvojeno za nas.
 Potencijalnim buducim partnerima !

 PRIJE ODLUKE O SARADNJI SA NAMA U BILO KOM POGLEDU PREGLEDAJTE PREDLOZENO I OSTALO I ONDA SE ODLUCITE.

 Bediha M. ekskluzivac ESSO MP je na nedavno odrzanom medjunarodnom festivalu BALKANFEST 2012 u Cazinu u konkurenciji 20 pjevaca iz BiH I regiona (ex republike YU) ,Bugarske,Rumunije sa kompozicijom BAKSUZE   koju potpisuju Esso Bestija (tekst,muzika) Vlado Prljic (aranzman) a u ciju je raalizaciju ukljucen cijeli EMP TEAM, osvojila zapazeno 3.mjesto strucnog zirija.

 Nastup na festivalu je bio svojevrsna najava CD-a koji je u zavrsnoj fazi realizacije I reakcije publike,medija I samog zirija su vise nego ohrabrujuce kako za Bedihu tako I ESSO MP.

 Pjesma BAKSUZE ce u skoro vrijeme biti popracena video spotom,takodjer u  ESSO MP produkciji.
    

 ESSO MP ce u najskorije vrijeme (august 2012) pristupiti zahtjevnoj ekranizaciji (snimanju TV spota) za pjesmu NURIJA BEGANOVICA “DUSE CIGANSKE” koja je jedna od pjesama koja je na sebe skrenula paznju i stekla simpatije sireg slusalackog auditorija,posebno u USA.

 Snimanje ce se odvijati na vise autenticnih lokacija u Nord Dakoti I obilovace “igranim,live scenama” u autenticnim eksterijerima I enterijerima.
 Scenario I reziju potpisuje ESSO MP TEAM,tehnicka realizacija ESSO MP PRODUCTIONS.

 Ovo je jedan od vidova publikacije I afirmativnog predstavljanja izvodjaca I kompozicije koji ce u buduce postati sastavni dio marketinskog “paketa usluga” ESSO MP za sve izvodjace I sve projekte .
 Spot I reportaza sa samog snimanja I set-ova ce biti predstavljeni na nasem web site.


 Ekskluzivac ESSO MP BEDIHA MUSINOVIC ciji je muzicki project u zavrsnoj fazi studijske realizacije,miksanja I mastering-a ce se predstaviti na ovogodisnjem festival BALKANFEST 2012 u Cazinu (BiH) 02.augusta 2012,sa kompozicijom BAKSUZE koju autorski potpisuju Esso Bestija (tekst,muzika) I Vladimir Prljic (aranzman ,produkcija) I time krenuti u promociju I medijsku kampanju cijelog muzickog projekta.

 Ovo je samo jedan od mnogih nacina afirmacije izvodjaca , kompozicije I projekta sirem auditorijumu koje ESSO MP prakticira zahvaljujuci dobrim odnosima sa vecinom produkcija u (BiH I regionu) u ovom slucaju sa BALKANDIS PRODUKCIJOM,kao I elektronskih I printanih medija koji ce direktno prenositi ili pratiti festival.
 Ucescem Bedihe M na BALKANFEST 2012 sebi nismo postavili za cilj nista vise osim da Bediha na sceni I van scene u najboljem svjetlu predstavi pjesmu,sebe kao licnost I kao pjevaca I time skrene paznju na sebe I to da na BiH muzicku scenu DOLAZI DA BI OSTALA.
 Pjesmu ce te na nasem web site essomp.com imati priliku cuti nakon festivala.

Od polovine septembra 2012 g I zvanicnog izdavanja novih CD-ova ESSO BESTIJA,BEDIHA MUSINOVIC,GOLD CD (sa 40 autorskih hitova Esse Bestije) “BEST OFF” Esso Bestija ,ESSO MUSIC PRODUCTIONS priprema promotivnu turneju po Sjevernoj Americi,sa posebno osmisljenim muzickim show programom ESSO MUSIC SHOW,Esse Bestije I njegovih gostiju ,sa vlastitom produkcijskom opremom,scenografijom,video produkcijom (ziva snimanja priloga za TV emisiju),posebnom I krajnje ozbiljnom reklamnom za svaki nastup.

 Tokom turneje se se organizovati krajnje ozbiljne I profesionalne AUDICIJE za mlade pjevace na kojima ce ESSO MUSIC PRODUCTIONS nastojati otkriti neko “novo ime” I pruziti priliku za afirmaciju mladih talentovanih pjevaca.
 Svjesni smo da su do sad mnogi svojim jeftinim I amaterskim nacinom rada slicnih audicija ukaljali I degradirali takve akcije I ideju,ali MI imamo realne mogucnosti da bez ocekivanja pomoci (sponzora) drugih realizujemo ono sto budemo obecali.
 Jedini imamo :
 -provjerene autore
 -vlastiti kreativni I recording studio
 ‘-mobilni tonski studio
 -Vlastitu video produkciju
 -mobilni studio za video snimanja I montazu
 -izdavanje
 -marketing
 -opremu za Live nastupe (ozvucenje,rasvjeta,scenografija)
 
 Sam nacin AUDICIJE ce biti drugaciji:
 -rad sa “pjevacima”,na pjesmama koim se zele takmiciti,
 -studijsko snimanje pjesama,
 -video spot izvodjaca,
 -nepristrasno on line glasanje na web stranici,
 -you tube I Tv prezentacija svih izvodjaca
 
 O nasim mogucnostima I dosadasnjem iskustvu u radu sa mladim pjevacima od kojih su mnogi postali danas poznata imena potencijalni kandidati se mogu uvjeriti na samoj stranici. Nasi rezultati su najbolja preporuka za saradnju.
 
 O detaljima ovog za nas OZBILJNOG projekta ce te biti obavjesteni uskoro po zavrsetku svih tehnickih priprema od strane EMP TEAM-a.
-U zavrsnoj fazi  studijska realizacija novog CD –a ESSO BESTIJA,zavrsni mix pjesama,priprema reklamnih TV I video spotova u vlastitoj produkciji.

-U toku snimanje muzickog projekta BEDIHE MUSINOVIC sa 8 pjesama,kompletna studijska realizacija I priprema za izdavanje ,marketing,video spotovi. Projekt koji ce sigurno skrenuti paznju na izvodjaca ali I na sam nacin rada nase produkcije u afirmaciji “novog imena”.

-Esso Bestija priprema autorske pjesme za nove projekte EMIRA DJULOVICA I NIHADA ALIBEGOVICA.  Sa Nihadom Alibegovicem  je saradnja vec obiljezena hitovima “Ti I ja svijeta dva” , “Ko je da znam” “Ovo malo duse” “Ko nekad u 8” “Na svoju sam ruku” .

-Konkretna saradnja sa EMIROM DJULOVICEM  se ostvaruje prvi put na obostrano zadovoljstvo I Emira I Esse I nesumnjivo ce uroditi novim slusanim pjesmama jednog od najtalentovanjih mladih pjevaca BiH  muzicke scene.

U toku priprema ekskluzivnog  “GOLD CD” izdanja (MP3) sa 40 najslusanijih autorskih pjesama Esse Bestije u izvodjenju eminentnih imena BiH I ex Yu muzicke scene.

Sva pomenuta  izdanja se pripremaju za izdavanje 1.septembra 2012 g I bice dostupna za on line  kupovinu na nasoj stranici.

 - ESSO MUSIC PRODUCTIONS OD OKTOBRA 2012 KRECE SA VLASTITOM KOLAZNOM MUZICKOM EMISIJOM KOJA CE SE EMITOVATI NA VLASTITOM INTERNET STREAM LIVE KANALU I U SARADNJI SA JEDNOM OD TV KUCA KOJA PROGRAM EMITUJE NA INTERNET BOSNA TV KANALU. EMISIJA CE SE REALIZOVATI U VLASITOJ PRODUKCIJI (studio,oprema) i bice kolaznog sadrzaja (live nastupi,intrvjui,novosti,emitovanje spotova,snimanja na terenu,direktno pracenje muzickih aktuelnosti u Sjevernoj Americi).
 
 Emisija ima za cilj prije svega afirmativno predstavljanje muzickih projekata I izvodjaca vlastite produkcije,a naravno bez imalo sujete ce biti prostora za kvalitetne priloge,spotove ,intrrvjue,reklame I drugih izvodjaca I produkcija koje zasluzuju paznju gledalaca.
 
 PRIPREME I SNIMANJA PRILOGA ZA PRVE EMISIJE SU VEC U TOKU.

Koncerti

Eso Bestija Novi Album

Novo Teubei Nesuh

Esso Bestija Novi CD

     

 

Koje online

Imamo 2 gosti online